uk
2017. március 25.

Üdvözöljük a SpringMed Kiadó honlapján, ahol saját kiadványainkra
20% kedvezményt biztosítunk. Emellett heti és havi akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat, ahol akár 70% kedvezményt is kaphat! Egészségügyi ismeretterjesztő és orvosi könyvek széles kínálatával valamint ingyenes átvételi lehetőséggel várjuk. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Kiadvány keresése:   
A kosár jelenleg üres!

SPRINGMED KIADVÁNYOK SOROZATONKÉNT

BETEGSÉGRŐL-EGÉSZSÉGRŐL MINDENT

ORVOSI SZAKKÖNYVEK MAGYAR NYELVEN

SPRINGMED LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

ORVOSI SZAKKÖNYVEK IDEGEN NYELVEN

- 2017. MÁRCIUS 31-IG AKCIÓS KIADVÁNYOK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE! -

A nap könyve

Trombózis és véralvadásgátlás

Trombózis és véralvadásgátlás

2480 Ft -60% 992Ft

Akciós könyveinkből

Tudatos fogyás – Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

Tudatos fogyás – Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

Daganatos betegek nagy diétáskönyve

Daganatos betegek nagy diétáskönyve

Koleszterindiéta - Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

Koleszterindiéta - Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

GI-diéta  -  Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

GI-diéta - Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak









Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek
Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Bolti ár:
3200 Ft

Kedvezmény:
35 % (-1120 Ft)

Internetes ár:
2080 Ft

Betekintő:


Kiadás:

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek
Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerzők:



Felelős szerkesztő és kiadó: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Szerkesztőségi titkár: Angyal Éva
Terjesztési vezető: Végh Rita
Webszerkesztő: Peller Judit
Borítóterv és grafika: Németh János
Korrektúra és tördelés: Sárközy Andrea
Nyomás és kötés: Pátria Nyomda Zrt.
Ár: 3200 Ft

Tulajdonságai:
Terjedelem: 244 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2012. május 11.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-915-5166-24-2
ISSN: 2060-3495

Fülszöveg:

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben.  Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
- Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái  és milyen kezelési módjai vannak?
- Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?
- Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás?
- Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolerancia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?

A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.


Tartalomjegyzék:

Receptek jegyzéke

Ajánlás

I. Laktózérzékenység (laktózintolerancia)
1.1. Orvosi szemmel a tejcukor-érzékenységről
(Dr. Hidvégi Edit)
- Bevezetés
- Amit a tejről tudni érdemes
- Mi a laktózintolerancia
- Hogyan kezeljük a tejcukor érzékenységet?

1.2. Étrendi ajánlások tejcukorérzékenyeknek
(Borbás Judit és Gyurcsáné Kondrát Ilona)
- Bevezetés
- Laktózérzékeny gyermek diétája
- Laktózintolerancia felnőttkorban

1.3. Laktózintolerancia nem diétás kezelése
- A laktáz enzim pótlása
- A kalcium pótlása
- Kiegészítő kezelések
- Probiotikumok adása

1.4. Tanácsok élelmiszercsoportonként

II. Laktózmentes receptek
(Gyurcsáné Kondrát Ilona)

III. Függelék
1. Tejtermékek és a csontritkulás
Írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona

2. Főbb kalciumforrások
Összeállította: Gyurcsáné Kondrát Ilona

3. Fruktózérzékenység és fruktózintolerancia
Írták: Dr. Hidvégi Edit és Borbás Judit

3.1. Orvosi szemmel a fruktózproblémákról

3.2. A dietetikus tanácsai fruktózfelzsívódási zavar esetén

IV. Hasznos információk
- Szójegyzék - orvosi szakkifejezések szótára
- Ajánlott irodalom
- Könyvajánló a SpringMed Kiadótól
- Hasznos címek, linkek
- Együttműködő partnerek

Színes melléklet


Könyvajánlók

Autizmus - van remény

Autizmus - van remény

Szívinfarktus - és utána?

Szívinfarktus - és utána?

Children with Disabilities 5th ed.

Children with Disabilities 5th ed.

A nagy rizikófaktorok

A nagy rizikófaktorok

SpringMed Kiadó Kft. | 1011 Budapest Iskola u. 6. | Tel: 279 0527 / 06-20 511-6269 | E-mail: info[kukac]springmed.hu
SpringMed Könyvsarok  | 1117 Budapest Fehérvári út 12. (Rendelőintézet) | Tel.: 279 2100/2232 mellék

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek