uk
2017. május 28.

Üdvözöljük a SpringMed Kiadó honlapján, ahol saját kiadványainkra
20% kedvezményt biztosítunk. Emellett heti és havi akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat, ahol akár 70% kedvezményt is kaphat! Egészségügyi ismeretterjesztő és orvosi könyvek széles kínálatával valamint ingyenes átvételi lehetőséggel várjuk. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Kiadvány keresése:   
A kosár jelenleg üres!

SPRINGMED KIADVÁNYOK SOROZATONKÉNT

BETEGSÉGRŐL-EGÉSZSÉGRŐL MINDENT

ORVOSI SZAKKÖNYVEK MAGYAR NYELVEN

SPRINGMED LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

ORVOSI SZAKKÖNYVEK IDEGEN NYELVEN

- 2017. MÁRCIUS 31-IG AKCIÓS KIADVÁNYOK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE! -

A nap könyve

Az allergia rejtélye

Az allergia rejtélye

960 Ft -48% 499Ft

Akciós könyveinkből

Pikkelysömör és ízületi gyulladás

Pikkelysömör és ízületi gyulladás

Az allergia rejtélye

Az allergia rejtélye

Hévízi gyógymódok

Hévízi gyógymódok

Wellness, fitness és egészség

Wellness, fitness és egészség









Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek
Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Bolti ár:
3200 Ft

Kedvezmény:
20 % (-640 Ft)

Internetes ár:
2560 Ft

Betekintő:


Kiadás:

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek
Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerzők:



Felelős szerkesztő és kiadó: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Szerkesztőségi titkár: Angyal Éva
Terjesztési vezető: Végh Rita
Webszerkesztő: Peller Judit
Borítóterv és grafika: Németh János
Korrektúra és tördelés: Sárközy Andrea
Nyomás és kötés: Pátria Nyomda Zrt.
Ár: 3200 Ft

Tulajdonságai:
Terjedelem: 244 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2012. május 11.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-915-5166-24-2
ISSN: 2060-3495

Fülszöveg:

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben.  Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
- Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái  és milyen kezelési módjai vannak?
- Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?
- Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás?
- Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolerancia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?

A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.


Tartalomjegyzék:

Receptek jegyzéke

Ajánlás

I. Laktózérzékenység (laktózintolerancia)
1.1. Orvosi szemmel a tejcukor-érzékenységről
(Dr. Hidvégi Edit)
- Bevezetés
- Amit a tejről tudni érdemes
- Mi a laktózintolerancia
- Hogyan kezeljük a tejcukor érzékenységet?

1.2. Étrendi ajánlások tejcukorérzékenyeknek
(Borbás Judit és Gyurcsáné Kondrát Ilona)
- Bevezetés
- Laktózérzékeny gyermek diétája
- Laktózintolerancia felnőttkorban

1.3. Laktózintolerancia nem diétás kezelése
- A laktáz enzim pótlása
- A kalcium pótlása
- Kiegészítő kezelések
- Probiotikumok adása

1.4. Tanácsok élelmiszercsoportonként

II. Laktózmentes receptek
(Gyurcsáné Kondrát Ilona)

III. Függelék
1. Tejtermékek és a csontritkulás
Írta: Gyurcsáné Kondrát Ilona

2. Főbb kalciumforrások
Összeállította: Gyurcsáné Kondrát Ilona

3. Fruktózérzékenység és fruktózintolerancia
Írták: Dr. Hidvégi Edit és Borbás Judit

3.1. Orvosi szemmel a fruktózproblémákról

3.2. A dietetikus tanácsai fruktózfelzsívódási zavar esetén

IV. Hasznos információk
- Szójegyzék - orvosi szakkifejezések szótára
- Ajánlott irodalom
- Könyvajánló a SpringMed Kiadótól
- Hasznos címek, linkek
- Együttműködő partnerek

Színes melléklet


Könyvajánlók

Kimondástól a megértésig

Kimondástól a megértésig

Anorexia - bulimia: Az evés zavarai

Anorexia - bulimia: Az evés zavarai

Kopogtass az egészségedért! - Fájdalomcsillapítás EFT módszerrel

Kopogtass az egészségedért! - Fájdalomcsillapítás EFT módszerrel

Oszteoporózis - A csontritkulás megelőzése és kezelése

Oszteoporózis - A csontritkulás megelőzése és kezelése

SpringMed Kiadó Kft. | 1011 Budapest Iskola u. 6. | Tel: 279 0527 / 06-20 511-6269 | E-mail: info[kukac]springmed.hu
SpringMed Könyvsarok  | 1117 Budapest Fehérvári út 12. (Rendelőintézet) | Tel.: 279 2100/2232 mellék

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve - Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek