uk
2017. május 28.

Üdvözöljük a SpringMed Kiadó honlapján, ahol saját kiadványainkra
20% kedvezményt biztosítunk. Emellett heti és havi akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat, ahol akár 70% kedvezményt is kaphat! Egészségügyi ismeretterjesztő és orvosi könyvek széles kínálatával valamint ingyenes átvételi lehetőséggel várjuk. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Kiadvány keresése:   
A kosár jelenleg üres!

SPRINGMED KIADVÁNYOK SOROZATONKÉNT

BETEGSÉGRŐL-EGÉSZSÉGRŐL MINDENT

ORVOSI SZAKKÖNYVEK MAGYAR NYELVEN

SPRINGMED LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

ORVOSI SZAKKÖNYVEK IDEGEN NYELVEN

- 2017. MÁRCIUS 31-IG AKCIÓS KIADVÁNYOK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE! -

A nap könyve

Az allergia rejtélye

Az allergia rejtélye

960 Ft -48% 499Ft

Akciós könyveinkből

Cukorbetegség

Cukorbetegség

Urológiai betegségek

Urológiai betegségek

Parkinson-kór

Parkinson-kór

Életmódváltás a gyakorlatban - 180 napos testsúlycsökkentő program a cukorbetegség megelőzésére

Életmódváltás a gyakorlatban - 180 napos testsúlycsökkentő program a cukorbetegség megelőzésére









GI-diéta - Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak
GI-diéta  -  Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

Bolti ár:
3480 Ft

Kedvezmény:
20 % (-696 Ft)

Internetes ár:
2784 Ft

Betekintő:


Kiadás:

GI-diéta – Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak
Puhafedelű, ragasztott kötés
Szerzők:


Felelős szerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tördelés és nyomdai előkészítés: Hakucsák Róbert és Hakucsák Ibolya
Eredeti borítóterv: Németh János
Terjesztés: Végh Rita
Nyomdai kivitelezés: Belvárosi Nyomda Zrt.
Ár: 2800 Ft

Tulajdonságai:
Terjedelem: 300 oldal
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Megjelenés időpontja: 2014. november 14.
Nyelvezet: Magyar
ISBN: 978-615-5166-55-6
ISSN: 2060-3495

Fülszöveg:

A GI-diéta neve a glikémiás index elnevezéséből ered. Az étkezéskor nem csupán a bevitt kalóriákra kell figyelni, hanem az ételek összetevőinek arányára (fehérjék-zsírok-szénhidrátok) is, sőt az is nagyban befolyásolja, hogy meghízunk-e vagy tartani tudjuk a súlyunkat, hogy milyen típusú szénhidrátot fogyasztunk az ételeinkkel.
    -Ha magas GI-jű ételt fogyasztunk, az fokozza a meghízás esélyét, és növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
    -Ha alacsony GI-jű ételeket fogyasztunk, az csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulását, és a súlygyarapodást is jó eséllyel megállítja.
A könyv szerzői több évtizedes tapasztalataikat foglalják össze mindazok számára, akik súlyproblémákkal küzdenek, vagy már túlsúllyal rendelkeznek. A könyvben rövid orvosi és táplálkozástani alapismeretek ismertetése után mintegy 200 receptet találunk az összetevők arányának feltüntetése mellett, de segíti az egészséges étkezés kialakítását egy GI-táblázat, mintaétlapok és étrend-összeállítási javaslatok is.
A cél a súlygyarapodás megállítása cukorbeteg és egészséges túlsúlyosok számára.

Tartalomjegyzék:

Bevezetés
I.Orvosi és táplálkozástani alapismeretek (Dr.Fövényi József)
    Mi a metabolikus szindróma?
        A metabolikus szindróma genetikai háttere
        A metabolikus szindróma az életmódváltozások függvényében
        Az anyagcserezavarok keletkezésének szociológiai háttere
        A metabolikus szindróma és a globalizáció kapcsolata
    A helyes táplálkozásról, illetve a diétáról általában
        Az étrend energiatartalma
        Az étrend összetétele
        Az étkezések gyakorisága
        Az egyes étkezések szénhidráttartalma
    Tudnivalók a makro- és mikrotápanyagokról
        Szénhidrátok
        Fehérjék
        Zsiradékok (zsírsavak)
        Mikrotápanyagok: vitaminok és ásványi sók
II. Az egészséges, alacsony glikémiás indexű étrend alapjai (Dr.Fövényi József)
    A glikémiás index számítása
    Mitől függ az egyes ételek glikémiás indexe?
    A glikémiás index szerepe az egészséges táplálkozásban
        Mit jelent a glikémiás terhelés fogalma?
        Kísérleti eredmények egyes ételek és italok vércukoremelő hatásáról
    Néhány étel glikémiás indexe a glukózéhoz viszonyítva
    A diétás élelmiszerek helye és szerepe az alacsony GI-étrendben
        Mesterséges édesítőszerek és a velük készült italok
        Cukorhelyettesítő anyagok és a velük készült sütő- és édesipari termékek
        Élvezeti szerek és a GI-diéta
        A növényi rostok szerepe
III. Kérdezz-felelek a GI-détáról (Gyurcsáné Kondrát Ilona)
IV. Receptek és diétás tanácsok (Gyurcsáné Kondrát Ilona)
    Receptek jegyzéke
    A készételek tápanyagtartalma (1 adagra számítva)
    Receptek
    Étrend-összeállítási javaslatok
    Mintaétlapok
        1200 kcal 150 g szénhidráttal
        1500 kcal 185 g szénhidráttal
        1800 kcal 225 g szénhidráttal
    Étrendi ötletek
    GI-táblázat
V. Hasznos információk
    Szójegyzék – Orvosi kifejezések szótára
    Hasznos címek, linkek
    Együttműködő partnerek
    A SpringMed Kiadó könyvajánlója
    Színes melléklet – ételfotókkal  (Fotók: Gyurcsáné Kondrát Ilona)




Könyvajánlók

Koleszterindiéta - Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

Koleszterindiéta - Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

How Drugs Work

How Drugs Work

Férfiak csapata - Marsi fémek: króm, kobalt, nikkel, mangán

Férfiak csapata - Marsi fémek: króm, kobalt, nikkel, mangán

Parkinson's Disease in the Older Patient

Parkinson's Disease in the Older Patient

SpringMed Kiadó Kft. | 1011 Budapest Iskola u. 6. | Tel: 279 0527 / 06-20 511-6269 | E-mail: info[kukac]springmed.hu
SpringMed Könyvsarok  | 1117 Budapest Fehérvári út 12. (Rendelőintézet) | Tel.: 279 2100/2232 mellék

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák:

GI-diéta – Optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak