uk
2017. május 28.

Üdvözöljük a SpringMed Kiadó honlapján, ahol saját kiadványainkra
20% kedvezményt biztosítunk. Emellett heti és havi akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat, ahol akár 70% kedvezményt is kaphat! Egészségügyi ismeretterjesztő és orvosi könyvek széles kínálatával valamint ingyenes átvételi lehetőséggel várjuk. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Kiadvány keresése:   
A kosár jelenleg üres!

SPRINGMED KIADVÁNYOK SOROZATONKÉNT

BETEGSÉGRŐL-EGÉSZSÉGRŐL MINDENT

ORVOSI SZAKKÖNYVEK MAGYAR NYELVEN

SPRINGMED LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

ORVOSI SZAKKÖNYVEK IDEGEN NYELVEN

- 2017. MÁRCIUS 31-IG AKCIÓS KIADVÁNYOK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE! -

A nap könyve

Az allergia rejtélye

Az allergia rejtélye

960 Ft -48% 499Ft

Akciós könyveinkből

Gyermekkori allergiák

Gyermekkori allergiák

Trombózis és véralvadásgátlás

Trombózis és véralvadásgátlás

Horkolás, alvászavarok - alvási apnoe?

Horkolás, alvászavarok - alvási apnoe?

Orvosi Esettanulmányok - Reumatológia

Orvosi Esettanulmányok - Reumatológia

Támogatók
77 Elektronika Kft.

Azok, akik ezt a könyvet olvassák minden bizonnyal maguk, családtagjuk, vagy ismerősük révén kapcsolatba kerültek a cukorbetegséggel. Azzal a betegséggel, amelyet ma már népbetegségnek is szoktak nevezni, hiszen a magyar lakosság 5, egyes becslések szerint viszont akár már 10%-át is érinti. A cukorbetegség kezelésében az egyik elkerülhetetlen tényező a vércukormérés.
Van egy családi vállalat Magyarországon, amely már 20 éve azon dolgozik, hogy a vércukormérést minél egyszerűbbé, fájdalommentesebbé, észrevehetetlenebbé tegye készülékeivel a betegek számára. A Vállalat neve 77 Elektronika Kft., mely 1986-ban alakult meg Budapesten és csak a "véletlen" következménye, hogy egyik fő profilja, a sokak által ismert Dcont vércukormérő készülékek fejlesztése és gyártása lett. A Vállalat ma már 45 országba exportálja termékeit, köztük Japán, Ausztrália, Németország, Amerikai Egyesült Államok, stb.
Az orvosi diagnosztika területén a 77 Elektronika Kft. vércukormérő és vizeletvizsgáló reflexiós fotométereket és ezek reagens anyagait gyártja és forgalmazza, személyes és laboratóriumi használatra.

Szerviz diabétesz tanácsadással, minden nap 8-16 óráig.
Cím: 1116 Budapest, Fehérvári út 98.
Ingyenesen hívható zöldszám: (06 80) 277 777
Telefon: (06 1) 206 1480
Fax: (06 1) 206 1481
E-mail: sales@e77.hu
Honlap: www.e77.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Abbott Laboratories (Magyarország) Kft.

Az Abbott Laboratories immáron több mint egy évszázada azon munkálkodik, hogy világszerte fejlett egészségügyi ellátást biztosítson a betegek számára. 1888-ban történt megalapítása óta az Abbott az egészségügy több területén működő, multinaciónális vállalattá fejlődött, amely innovatív termékeket fejleszt, állít elő és hoz forgalomba. A vállalat által kínált termékek és szolgáltatások az egészségügyi ellátás több szegmensére - a megelőzésre, a diagnosztikára és a terápiára - is kiterjednek. Az Abbott Laboratories több mint 60.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a vállalat termékei - gyógyszerek, tápszerek, orvostechnikai eszközök, diganosztikumok - a világ több mint 130 országában kerülnek forgalomba.

Az Abbott Laboratories valamennyi alkalmazottja elkötelezetten munkálkodik az egészségügyi ellátás javításán. Az Abbottnál több mint 5000 kutató dolgozik nap mint nap új, innovatív gyógyító módszerek fejlesztésén, olyan területekre koncentrálva, mint az anyagcserebetegségek, idegrendszeri kórképek és fájdalomcsillapítás, fertőző betegségek, valamint a daganatos megbetegedések. Kiemelt figyelmet és erőforrásokat fordít az Abbott az immunológiai betegségek kezelésére, így korszerű és hatékony gyógymódot kínál a világszerte több mint 5 millió reumatoid artritiszben szenvedő beteg számára is.

Cím: 1139 Budapest, Teve u. 1/a-c.
Telefon: (06 1) 465 2100
Fax: (06 1) 465 2199
Honlap: www.abbott.com, www.ra.com

[Váltás teljes nézetre] >

ANITA Hungaria Kft.

Gyógyászati és Rehabilitációs Segédeszköz Szaküzlet

Cím: 1123 Budapest, Kékgolyó u. 22.
Telefon: (06 1) 487 1030, (06 1) 212 1208
Fax: (06 1) 487 1033
E-mail: anita-hungaria@t-online.hu
Honlap: http://www.anita.com/ 

Az ANITA® HUNGARIA KFT. mellműtéten átesett nők számára mellprotézisek és protézistartó melltartók, fürdőruhák széles választékát kínálja.

[Váltás teljes nézetre] >

ÁNTSZ Lakosságszűrési Koordinációs rendszere

A népegészségügyi szűrővizsgálatok végrehajtása az ÁNTSZ-re épül, minthogy a lakossági célzott szűrővizsgálatok összehangolását, szervezését és felügeyeletét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatról szóló többször módosított 1991. évi XI. törvény 5. § (I) bekezdése e) pontja az ÁNTSZ feladatává tette. Az OTH e törvény adta feladatának - azt a helyettes országos tisztiorvosnak delegálva - felel meg.
Helyettes országos tisztifőorvos (HOTF) közvetlen kapcsolattartó személy az ESzCsM Népegészségügyi Főosztályával, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) minden, a lakosságszűrési program végrehajtásával összefüggő egészségpolitikai, szakmai irányítási és finanszírozási kérdésben. Utasítási és felügyeleti jogköre a végrehajtó ágazat minden elemére kiterjed. Jogkörét - belátása szerinti módon és mértékben - az Országos Szűrési Koordinátoron keresztül gyakorolhatja.
Országos Szűrési Koordinátor (OSZK), az Országos Tisztifőorvos (OTF) által kinevezett köztisztviselő, aki az OTH SzMSz által meghatározott körben gyakorol kiadmányozási és kötelezettségvállalási jogokat. Felelős a népegészségügyi szűrőprogramok működtetéséért, szakmai minőségéért, a hatékony forrásfelhasználásért. Felhatalmazása és felelőssége mindhárom szűrési módozatra és az ország egész területére kiterjed.
Tevékenyéségét az OTH szervezeti keretében, a helyettes országos tisztifőorvos (HOTF) irányítása és felügyelete alatt látja el.
Országos Szűrési Nyilvántartás (OSZNY): az OTH Szűrési Koordinációs Osztály keretében, az országos szűrési koordinátor (OSZK) alárendeltségében, annak felügyelete alatt működik.
Gondoskodik az OEP-adatbázis és az ÁNTSZ informatikai rendszere közötti munkakapcsolatról és a lakossági adatbázis karbantartásáról; biztosítja az OSZNY és a megyei szűrési nyilvántartások közötti kétirányú adatáramlást.
Területi szűrési osztályok: területi onkológiai szűrési koordinátorok (TOSZKO): a TOSZKO az ÁNTSZ megyei/fővárosi intézet keretében létesült Szűrési Osztály vezetője, köztisztviselői minőségben, teljes munkaidejű főállású alkalmazásban, a megyei tisztifőorvos közvetlen szervezeti alárendeltségében, az országos szűrési koordinátor szakmai irányítása alatt. Felhatalmazása és felelőssége mindhárom szűrési módozatra, a területi intézet felelősségével megegyező területre terjed ki (ez utóbbitól az Országos Szűrési Koordinációs Osztály intézkedése alapján eltérhet).
Részt vesz az egyes szűrőhelyek által ellátandó területek kijelölésében; biztosítja a behívó-visszahívó-követési rendszer működését; felügyeli a területi szűrési nyilvántartás célszerű működését, az adatállomány minőségét gondoskodva annak karbantartásáról, az előírt adatkapcsolatokat és adatáramlást; továbbá, az elsődleges és másodlagos behvívási menetrend tervezését és elkészítését, figyelemmel a szűrőegységek fogadókészségére. Az onkológiai hálózattal együttműködve figyelemmel kíséri a nem negatív szűrővizsgálati eredményt adó személyek tisztázó vizsgálatát végző diagnosztikus munkacsoportok működését és a betegutakat. Felügyeli a szűrőegységek munkájának minőségét, betegmegelégedettségi felméréseket végez. Adatot szolgáltat az Országos Szűrési Nyilvántartás számára.
Szűrési munkacsoportok: operatív jellegő interdiszciplináris munkacsoportok, amelyekben képviselve van az egyes szűrővizsgálati módozatok (emlőszűrés, méhnyakszűrés, vastagbélszűrés) végrehajtásához szükséges szakértelem. Kidolgozzák a szakmai protokollokat, elemző, monitoring és értékelő tevékenységet folytatnak, teljesítménymutatókat dolgoznak ki a szűrőtevékenységek minőségellenőrzésére, a területi lefedettség  egyenetlensége esetén javaslatot tesznek a korrekcióra. Véleményezik a szűrőmunkahelyek megfelelőségét, a szakmai protokollban előírt módon havi, negyedévi, évi jelentések alapján, szükség szerint helyszíni ellenőrzés útján.

[Váltás teljes nézetre] >

AstraZeneca Kft.

Az AstraZeneca egy kutatásorientált gyógyszergyár, amely új, innovatív gyógyszereket fejleszt és gyárt. Kiemelt figyelmet fordít az allergiás és asztmás panaszok kezelésére szolgáló készítményekre.

Cím: 2045 Törökbálint, Park u. 3.
Telefon: (06 23) 517 300
Fax: (06 23) 517 457
Honlap: http://www.astrazeneca.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Berlin-Chemie AG

A Berlin-Chemie AG a firenzei (Olaszország) székhelyű nemzetközi Menarini Csoport tagja, mely cég jelenleg Olaszország legnagyobb gyógyszergyártója.
A Berlin-Chemie több mint 30 kelet- és közép-európai, valamint közép-ázsiai országban folyó tevékenységért felel. Fontosabb receptköteles gyógyszerei a kardiológia, diabetológia, pulmonológia területén használatosak.
A Berlin-Chemie a modern, biztonságos és kiváló minőségű gyógyszergyártás képviselője.

Cím: 2040 Budaörs, Neumann J. u. 1.
Telefon: (36 23) 501 301

[Váltás teljes nézetre] >

Betegtájékoztatásért Alapítvány

Az alapítvány 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a betegek és hozzátartozóik részére betegtájékoztató és egészségügyi ismeretterjesztő kiadványokat hozzon létre. Együttműködik az orvos-szakmai testületekkel, valamint egészségügyi könyvkiadókkal.

Elnök: Dr. Cornides Ágnes
Levelezési cím: 1519 Budapest, Pf. 314.
Telefon: (06 1) 279 0527
E-mail: info@betegtajekoztatasert.hu
Honlap: www.betegtajekoztatasert.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Boehringer Ingelheim Pharma Kereskedelmi Képviselet

A Boehringer Ingelheim 118 éves gyógyszergyártó cég. A szénanáthában szenvedőknek kínált orrspray, ami percek alatt felszabadítja és tartósan tisztán tartja az orrot, továbbá védi a nyálkahártyát és friss, tiszta, hűs érzést nyújt.

Magyarországi Fióktelep
Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 6., Millennium Torony I.
Telefon: (06 1) 299 8900
Fax: (06 1) 299 8901
Honlap: www.boehringer-ingelheim.com

[Váltás teljes nézetre] >

Boiron Hungária Kft.

A Boiron Hungária Kft. a Boiron vállalatcsoporthoz tartozó leányvállalat, mely 2004-ben jött létre a már 1995-ben létrehozott jogelődjéből, a Boiron vállalat kereskedelmi képviseletből. A Boiron vállalat termékeiről érdemes tudni, hogy több aspektusból is különböznek a hagyományos gyógyszerektől: a termékek infinitezimális (végtelenül kicsi) hatóanyag tartalommal rendelkeznek, így mellékhatásoktól nem kell tartani; kizárólag természetes (növényi-, állati és ásványi eredetű) alapanyagokból készülnek valamint egyedi kiszerelésben, speciális műanyag tubusokban kerülnek forgalomba.  A cég termékskálájába homeopátiás monokomponensű, komplex készítmények, kozmetikumok és fogkrémek tartoznak.

Cím: 1024 Budapest, Ady Endre u. 8.
Telefon: (06 1) 365 1430
Fax: (06 1) 209 0793
E-mail: info@boiron.hu
Honlap: www.boiron.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Bristol-Myers Squibb

A Bristol-Myers Squibb büszke a kutatások és a fejlesztések, valamint az egészségmegőrzést szolgáló innovációk terén végzett újításaira, és ennek köszönhetően élen jár a daganatos, a HIV/AIDS és más fertőző betegségek és tünetek gyógyításában. Cégünk küldetésének tekinti, hogy magas színvonalú gyógyszerészeti és egészségmegőrzési termékeivel meghosszabbítsa és kiteljesítse az emberi életet.

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Telefon: (06 1) 301 9702
Fax: (06 1) 301 9701
E-mail: info@bms.com
Honlap: www.bms.hu

[Váltás teljes nézetre] >

BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó Kft.

Fő tevékenységi körünk a házi betegellátás. Egészségügyi ellátásra jogosultak lakására kiszállunk, az eszközök használatát betanítjuk, a palackokat és cseppfolyós oxigéntartályokat cseréljük, karbantartjuk. Országos hálózattal rendelkezünk, orvosi gázokkal egészségügyi intézményeket is ellátunk.

Igazgatóság
Cím:  2351 Alsónémedi, Északi Ipartelep 1.
Telefon: (06 29) 339 030
Fax: (06 29) 339 040
E-mail: busoxy@busoxy.hu
Honlap: http://www.busoxy.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Dabur Oncology Kft.

A Dabur Oncology a Dabur Pharma (Delhi, India) leányvállalata. A cég generikus onkológiai készítmények, illetve számos kemoterápiás hatóanyag gyártásával foglalkozik. Onkológiai készítményeit több mint 40 országban forgalmazzák.

Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 45.
Telefon: (06 1) 450 1160
Fax: (06 1) 450 1162
E-mail: dabur@daburoncology.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Egis Gyógyszergyár Nyrt.

Az EGIS Gyógyszergyár Rt. a közép-európai térség egyik vezető gyógyszergyártó vállalata. Kutatási tevékenységünk a generikus gyógyszerkészítmények fejlesztésére és originális gyógyszermolekula-jelöltek kémiai szintézisére és gyógyszertani hatásaik megismerésére irányul.
Fejlesztéseink középpontjában a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a központi idegrendszerre, a légzőszervekre és az emésztőszervek megbetegedéseire ható gyógyszerek állnak.

További információ:

EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
Orvosi információs osztály
Cím: 1146 Budapest, Hungária krt.179-187.
Tel.: (06 1) 469 2222
Fax: (06 1) 383 9259
E-mail: mid.opr@egis.hu
Honlap: www.egis.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Electrolux Lehel Kft.

Az allergén anyagokat magában tartó szűrőrendszerrel felszerelt porszívókat és légtisztítókat gyártó és forgalmazó vállalat.

Cím: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 87.
Telefon: (06 1) 467 3200
Fax: (06 1) 467 3204
Márkabolt: Budapest, V. ker. Sütő u. 2.
Telefon: (06 1) 317 1855
Fax: (06 1) 317 4485

[Váltás teljes nézetre] >

ELEKTRO-OXIGÉN Kft.

Az allergiás betegségek kezelésében eredményesen használható, társadalombiztosítás által 85 % támogatással, közgyógyellátottak részére térítésmenetesen rendelhető készülékeink, esz-közeink:

Aerosan-3, Voyage, Mobyneb inhalátorok
Vitalograph csúcsáramlásmérők
MEFAR szívókészülékek

A betegek szűrésében kiválóan használhatóak a általunk forgalmazott spirométerek.

"Az egészségügy szolgálatában!"

Cím: 1116 Budapest, Temesvár u. 20.
Telefon: (06 1) 205 3075, (06 1) 205 3076
Fax: (06 1) 205 3077
E-mail: elektrooxigen@t-online.hu  
Honlap: http://www.elektro-oxigen.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Evosoft Hungary Kft.
Ferring Pharmaceuticals GmbH

Kutatás-alapú, középméretű gyógyszergyár, mely az urológia, a szülészet és nőgyógyászat, a gasztroenterológia, valamint az endokrinológia területén vált ismertté eredeti készítményeivel.

Cím: 1138 Budapest, Szekszárdi út 10/b.
Telefon: (06 1) 350 0637
Fax: (06 1) 452 0017

[Váltás teljes nézetre] >

GlaxoSmithKline Kft.

A GlaxoSmithKline Kft. több terápiás területen jelen van a hazai gyógyszerpiacon, melyen belül jelentős szerepet vállal az allergia, asztma illetve COPD kezelésében.  Készítményeink nagy mértékben hozzájárulnak, hogy e betegségben szenvedők is teljes életet élhessenek.
A cég egyre jelentősebb szerepet vállal a daganatos betegek kezelésében is. A készítmények a rák megelőzésében, kezelésében és az ún. szupportív terápia területein is hamarosan biztosítanak terápiás lehetőséget, javítva ezzel a daganatos betegek az életminőségét.


Cím: MOM Park Gesztenyés Torony, 1124 Budapest, Csörsz u 43.
Telefon: (06 1) 225 5300
Fax: (06 1) 225 5482
Honlap: www.gsk.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Hungaromedical Rt.

A Hungaromedical Rt. 1992 óta képviseli Magyarországon kizárólagos joggal a LifeStyles óvszer gyártóját, az Ansell Healthcare Europe NV céget, amely a világ legnagyobb latex alapú egészségügyi termékeket előállító vállalata. A Hungaromedical Rt. munkatársai az iskolákba eljuttatandó könyvekhez és ismertetőanyagokhoz LifeStyles óvszermintát ajánlottak fel, annak érdekében, hogy a szexuális felvilágosító órán a diákoknak módjukban álljon mintát kérni.

Forgalmazó: 1117 Budapest, Budafoki út 70.
Telefon: (06 1) 206 1917
Fax: (06 1) 206 1882
E-mail: info@hungaromedical.hu
Honlap: http://www.hungaromedical.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Hungimpex Kft.

Cégünk törekvése, hogy a legkorszerűbb, élenjáró nemzetközi és hazai diagnosztikai és egészségmegőrző berendezések, valamint eljárások beépüljenek tevékenységünkbe, termékkínálatunkba. Egyre nagyobb hangsúly helyeződik a prevencióra, és az egyén egészségi állapotának folyamatos monitorozására. A lakosság egészségi állapotának romlása, egyes betegségek előfordulásának ugrásszeru emelkedése megnöveli az igényt a pontos, megbízható, klinikai minősítésekkel és korszeru szervizháttérrel rendelkező orvostechnikai muszerek és egészségvédelmi eszközök iránt.

• Klinikailag validált, digitális vérnyomásmérők
• Vércukor-, koleszterin-, trigliceridszintmérők
• Testösszetétel-monitor, testzsírmérő készülék
• Kalóriaméter-lépésszámlálók
• Ultrahangos és kompresszoros inhalátorok
• Digitális és infravörös lázmérők
• TENS izom-ideg stimulátorok

Cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 60.
Telefon: (06 1) 453 7100
Zöld szám: (06 80) 201 057
Fax: (06 1) 453 7101
E-mail: info@hungimpex.hu
Honlap: www.hungimpex.hu

[Váltás teljes nézetre] >

IBSA Pharma Kft.

Az IBSA svájci alapítású gyógyszervállalat.

A cég 26 terméke 52 országban több mint 150 képviselet által van jelen a gyógyszerpiacon. Az IBSA Pharma Kft., a cég magyarországi leányvállalata, 1995-ben alakult. Az IBSA Pharma Kft. munkatársainak legfontosabb célkitűzése, hogy partnerei igényeit megbízhatóan, magas színvonalon és minőségben elégítsék ki.

Az IBSA Pharma Kft. Magyarországon forgalmazott gyógyszerei:

• gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító készítmények,
• porckopás- és reumaellenes készítmények,
• nyákoldó és antioxidáns termékek,
• a bőrgyógyászat,
• a meddőség kezelésének területén alkalmazott gyógyszerek.


Cím: 1124 Budapest, Fodor u. 54/B.
Telefon: (06 1) 225 7775
Fax: (06 1) 201 7772
E-mail: ibsa@ibsa.hu
Honlap: www.ibsa.ch

[Váltás teljes nézetre] >

Janssen-Cilag, a Johnson & Johnson gyógyszervállalata

A Johnson & Johnson évi 42,9 milliárd dolláros forgalmával egyike a világ legnagyobb gyógyszer-egészségügyi cégcsoportjainak. 200 helyi vállalata 54 országban több mint 100 ezer alkalmazottal végzi kutatási, gyártási és forgalmazási tevékenységét. A cég három divízióban tevékenykedik: a gyógyszeripar, az orvosi műszerek és a fogyasztási cikkek területén.
A Johnson & Johnson gyógyszervállalatának gerincvonalát a belgiumi Janssen és a svájci Cilag gyógyszergyárak alakították ki, melyek több mint harminc éve a Johnson & Johnson egészségügyi vállalathoz tartoznak. Az elmúlt évtizedekben a cég közel 125 ezer eredeti molekulát fejlesztett ki, ezekből hetvenöt innovatív gyógyszert állított elő. A vállalat bevételének tizenöt százalékát kutatási célokra fordítja, és 200 gyógyszerkutatót foglalkoztat.
A Janssen-Cilag 1994 óta biztosítja innovatív készítményeit a magyar betegek számára.
A multinacionális vállalat szoros szálakkal kötődik a magyar gyógyszeriparhoz: a Janssen cég megalakulásakor a Richter Gedeon készítményeinek belgiumi és hollandiai forgalmazásával kezdte meg tevékenységét a harmincas évek elején, s szoros kapcsolatot jelentett az is, hogy a Richter Gedeon gyógyszergyár számos Janssen-termék gyártási jogával rendelkezett az elmúlt évtizedekben.
A Janssen-Cilag Magyarországon az onkológiai, haematológiai, pszichiátriai, bőrgyógyászati, gasztroenterológiai, neurológiai és nőgyógyászati terápiás területeken tevékenykedik, s biztosítja betegek ezrei számára a gyógyulás és a jobb életminőség esélyét.

További információ:

Janssen-Cilag Kft.
Cím:
2045 Törökbálint, Tó Park
Telefon: (06 23) 513 858
Fax: (06 23) 510 939
E-mail: janssen@jnjhu.jnj.com

[Váltás teljes nézetre] >

Laktóz Érzékenyek Társasága

1995-ben alakult 10 alapító taggal, és azzal a céllal, hogy táplálkozási és egyéb információkkal segítse sorstársait és ellássa a tejcukorérzékenyek érdekvédelmét. Tagjaink megtalálhatók az ország összes megyéjében és Budapest minden kerületében. Egyesületünk valódi – közhasznú – civil szervezet. Működését – a tejcukor-érzékenyek érdekében végzett munkáját – a célkitűzéseivel rokonszenvezők személyi jövedelemadójának 1%-a, az egyesületi tagok tagdíja és az NCA, önkormányzatok, cégek, intézmények, magánszemélyek támogatása biztosítja.

Levelezési cím: 1047 Budapest, Bródy Imre u. 13.
Telefon/Fax: (06 1) 230 3500 (üzenetrögzítő)
E-mail: lactose.bardos@index.hu

A klubnapokon – csütörtökönként 18.00 és 20.00 h között – egyesületünk tagjai várják az érdeklődőket, az információkra, segítségre szoruló tejcukorérzékenyeket.

Egyesület klubja: Ady Endre Művelődési Központ
Cím: 1043 Budapest, Tavasz u. 4., A8 számú helyiség.
Telefon: (06 1) 231 6009

[Váltás teljes nézetre] >

Lilly Hungária Kft.


Cím:
1075 Budapest Madách Imre út 13-14.
Telefon: (06 1) 328 5100
Fax: (06 1) 328 5101

[Váltás teljes nézetre] >

Linde Gáz Magyarország Zrt.

Cégünk egészségügyi gáz termékeivel és szolgáltatásaival mind a kórházi, mind a házi betegellátás területén teljes körű megoldást biztosít.

Az otthoni oxigén terápia legszélesebb körét kínáljuk:

Oxigén koncentrátor
Heimox - cseppfolyós oxigén
Palackos oxigén ellátás
Sleep terápia

Otthoni oxigén terápia megrendelése:

(06 1) 347 4761, (06 20) 953 8302, (06 40) 200 207 (helyi tarifával hívható)

Orvos szakmai tájékozatás:

(06 1) 347 4767, (06 20) 925 7934
E-mail: linde.gas@hu.linde-gas.com
Honlap: www.lindegas.hu

Telephelyek:

Budapest
Cím:
1097 Budapest, Illatos út 9-11.
Telefon: (06 1) 347 4761
Fax: (06 1) 347 4790

Dunaújváros
Cím: 2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 7.
Telefon: (06 25) 437 100
Fax: (06 25) 437 105

Kazincbarcika
Cím:
3701 Kazincbarcika, Bolyai tár 1-4.
Telefon: (06 48) 510 370
Fax: (06 48) 510 390

Miskolc
Cím:
3533 Miskolc, Puskin út 33.
Telefon: (06 46) 379 015
Fax: (06 46) 401 704

Répcelak
Cím: 9653 Répcelak, Carl von Linde út 1.
Telefon: (06 95) 588 100
Fax: (06 95) 588 106

[Váltás teljes nézetre] >

Lundbeck Hungaria Kft.

A Lundbeck dán gyógyszergyár, a központi idegrendszeri betegségek gyógyszereinek specialistája. Célunk a pszichiátriai és neurológiai betegségben szenvedők életminőségének javítása.

Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 3/b.
Telefon: (06 1) 436 9980

[Váltás teljes nézetre] >

Magyar Diabetes Társaság (MDT)

A Magyar Diabetes Társaság (MDT) a cukorbetegséggel foglalkozó szakemberek – orvosok, dietetikusok, szakápolók, gyógytornászok – szakmai szervezete. 1970-ben alakult, feladatát önálló orvostudományi társaságként végzi. A társaság szakmai folyóirata a Diabetologia Hungarica, évi négy alkalommal jelenik meg. Az MDT szoros kapcsolatot tart a betegek számára készülő, "laikus" folyóiratok szerkesztőségeivel (mint pl. Diabetes, vagy a Cukorbetegélet), részben orvos-szakmai cikkek megírásával, részben olvasói levelek, kérdések megválaszolásával.

Elnök: Prof. Dr. Winkler Gábor
Cím: 1014 Budapest, Feszty u. 4.
E-mail: diabetes@doki.net
Honlap: www.diabet.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Medical Group Kereskedelmi Kft.

A Medical Group cégfilozófiája az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, illetve az egészségi állapot javítása a legkorszerűbb orvostechnikai eszközökkel. A lakosság egészségi állapotának romlása, egyes betegségek – mint pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma – gyakori előfordulása okán egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a megelőzésre. Ehhez és a már kialakult betegségek korszerű és magas színvonalú kezeléséhez nyújt segítséget a Medical Group. Arra törekszünk, hogy a legkorszerűbb, élenjáró nemzetközi és hazai orvostechnikai eszközöket minél több szakorvos, családorvos, gyógyászati segédeszköz forgalmazó valamint gyógyszerész megismerje, és ezáltal a eszközök jussanak el a betegekhez és egészségesekhez egyaránt.

Cím: 2351 Alsónémedi, Északi Ipartelep 1.
Telefon: (06 29) 537 560
Fax: (06 29) 537 561
E-mail: info@medicalgroup.hu
Honlap: www.medicalgroup.hu

[Váltás teljes nézetre] >

MEDICINA Bajmegelőző Kft.

A MEDICINA az 1995. évi új jogszabályi háttér alapján a munkáltatók által finanszírozott foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételét követően elsők közt kezdte meg tevékenységét Magyarországon.
A társaság "családi vállalkozásként" történt alapítása óta, az egyre nagyobb kihívásoknak eleget téve mára modern szakrendelői hálózattá fejlődött.

Hálózatunk:

Az egészségügyi szolgáltatások igénybe vehetők:


- Budapesten 8 rendelőben, 16 megyeszékhelyen, összesen 73 településen
- klinikai és kórházi ellátási háttérrel, megyei, városi és kerületi szakrendelőkkel
- 17 alkalmazott szakorvos 56 alvállalkozás szakorvosainak közreműködésével
- igény szerint bővíthető hálózattal az ország egész területén 

Dr. Olajosné Dr. Ruzsás Éva
orvos igazgató, tulajdonos
belgyógyász, kardiológus szakorvos
az Európai Kardiológiai Társaság tagja
foglalkozás-egészségügyi szakorvos
életbiztosítási szakértő, mediátor

Dr. Olajos Attila
ügyvezető igazgató, tulajdonos
belgyógyász szakorvos
foglalkozás-egészségügyi szakorvos
életbiztosítási szakértő
joghallgató

MEDICINA Cégközpont:

Cím: 1135 Budapest, Jász u. 84-88.
Telefon: (06 1) 450 1889, (06 1) 450 1890
E-mail: medicinabm@medicinabm.hu
Honlap: www.medicinabm.hu 

[Váltás teljes nézetre] >

Medicons Kft. (Dr. Falk Pharma Képviselet)

A Medicons Kft. 1992 óta látja el a Dr. Falk Pharma német gyógyszergyár képviseletét, és forgalmazza a Falk gyógyszerkészítményeit, melyek az emésztőrendszer, elsősorban a bélrendszer, az epe és a máj megbetegedéseiben adnak terápiás megoldást.

Cím: 1118 Budapest, Nagyszalonta u. 9.
Telefon: (06 1) 457 7660
Fax: (06 1) 457 7661
E-mail: drfalk@medicons.hu
Honlap: www.drfalk.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Medicover Egészségközpont zRt.

A Medicover Holding Közép-Kelet Európa leggyorsabban fejlődő, vezető nemzetközi magán-egészségügyi szolgáltatója, mely Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Ro-mániában és Észtországban tevékenykedik. Küldetésünknek tekintjük az egészség megőrzését, a megelőzést, az egészséges életmód elősegítését.
A vállalat előre kifizetett átalánydíjas egészségügyi szolgáltatást biztosít több, mint 5000 vállalati ügyfélnek és mintegy 190 000 tagnak a régióban. Ezen kívül számos szolgáltatást, egyénre szabott csomagokat, szűréseket is kínálunk cégek és magánszemélyek számára a járóbeteg-ellátástól a foglalkozás-egészségügyi ellátáson, a szűréseken keresztül a tagsági kártyás szolgáltatásokig.

Cím: Szépvölgyi Business Park, 1037 Budapest, Montevideo u. 5.
Telefon: (06 1) 465 3100
Fax: (06 1) 465 3160
E-mail: info@medicover.hu
Honlap: www.medicover.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Medinspect Kft.

HAL allergén immunterápiás sublingvális és injekciós készítmények és diagnosztikumok (PRICK, EPICUTAN, IgE tesztek) forgalmazója. A méh és a darázsméreg allergia kezelésére szolgáló allergén immunterápiás injekciók Magyarországon törzskönyvezett és a társadalombiztosítás által 90 %-ban támogatott termékek. A kezelőorvos rendelőjéhez legközelebbi gyógyszertárban vényre kiválthatók. Forgalmazunk még automata adrenalin öninjektort és Ultrahangos gyógyszerporlasztókat.

Cím: 2151 Fót, Csípányok u. 2.
Telefon: (06 27) 537 340
Fax: (06 27) 537 341
E-mail: medinspect@vnet.hu 

[Váltás teljes nézetre] >

Medtronic Hungária Kft.

A Medtronic Diabetes élenjáró az intelligens inzulinpumpák és a folyamatos szöveti glükóz monitorizálás területén. A világon elsőként fejlesztette ki a szenzoros inzulinpumpát, amely egyedülállóan inzulinpumpa és glükóz monitor is egyben. A Medtronic Diabetes többszáz kutatója továbbra is azon dolgozik, hogy megalkossa és elérhetővé is tegye a betegek számára a mesterséges hasnyálmirigyet.

Cím: Alkotás point, 1123 Budapest, Alkotás utca 50.
Telefon: (06 1) 889 06 10
E-mail: info@medtronic.hu
Honlap: www.medtronic-diabetes.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Merck Kft.

A németországi központú Merck évtizedek óta a világ vezető gyógyszergyártói közé tartozik a cukorbetegség kezelésének területén. Elsőként fejlesztettünk ki kifejezetten cukorbetegeknek készült vitamin és ásványi anyag komplexet, hogy ezzel a termékkel kiegészítve a szükséges életmódváltozást és a gyógyszeres kezelést, teljessé váljon a cukorbeteg terápia. A Merck Kft. 16 éves története során már számos szakmai és civil kezdeményezést támogatott és támogat folyamatosan a diabetesz területén, hiszen a betegség korai felismerése és a beteg megfelelő tájékozottsága elengedhetetlen az életminőség fenntartásához és a betegséggel való együttéléshez.

Cím: 1113 Budapest Bocskai út 134-146.
Telefon: (1) 463-8100
Fax: (1) 463-8174
Honlap: www.merck.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Messer Hungarogáz Kft.

Oxigénrendelés:   (06  40) 200 442, (06  52) 460 123 (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és
                                  Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben)

Szakmai információs vonal orvosoknak: (06  80) 204 381

A tartós otthoni oxigén-kezeléshez nyújtott szolgáltatásaink:

- palackos oxigén ellátás
- Freelox cseppfolyós oxigénrendszer tároló és hordozható tartállyal
- 24 órás rendelésfelvétel, helyi tarifával hívható központi telefonszámon az ország bármely
  pontjáról
- az egészségügyi oxigén kiszállítása a beteg lakására, illetve elszállítása a betegtől
- a berendezések üzembe helyezése és üzemeltetése
- a működéshez szükséges segédanyagok biztosítása, készletezése
- betegek betanítása az eszközök használatára
- rendszeres karbantartás, javítás
- üres palackok, Freelox tartályok cseréje

Országos ellátási hálózatunk, magas szinten képzett munkatársaik segítségével, 24 órás rendelésleadási lehetőség biztosításával, és szigorú minőségbiztosítási követelmények betartásával kívánjuk megkönnyíteni a betegek hétköznapjait és fokozni biztonságérzetüket.

Központ
Cím: 1044 Budapest, Váci út 117.
Telefon: (06 1) 435 1145
Fax: (06 1) 435 1101
E-mail: medical@messer.hu
Honlap: www.messer.hu

Debrecen
Cím:
4002 Debrecen, Létai út 120.
Telefon/Fax: (06 52) 460 123

Dunaföldvár      
Cím: 7020 Dunaföldvár, Előszállási út 82.
Telefon: (06 75) 343 223
Fax: (06 75) 342 833

Győr              
Cím: 9027 Győr, Reptéri u. 3.
Telefon: (06 96) 311 144
Fax: (06 96) 311 089

Nyíregyháza         
Cím: 4400 Nyíregyháza, Derkovits u 130.
Telefon: (06 42) 342 844
Fax: (06 42) 504 238

Szeged         
Cím: 6728 Szeged, Cserje sor 5.
Telefon: (06 62) 552 207
Fax: (06 62) 552 208

Szolnok         
Cím: 5000 Szolnok, Újszászi út
Telefon: (06 56) 422 144
Fax: (06 56) 422 144

Pécs              
Cím: 7622 Pécs, Verseny u. 15.
Telefon: (06 72) 312 505
Fax: (06 72) 325 645

[Váltás teljes nézetre] >

Mikrolab Trading Kft.

A SpringMed Betegtájékoztató Könyvsorozatok patikai terjesztésében közreműködik. A szénanáthások részére készített Mikromaszk részecskeszűrő félálarc forgalmazója, mely hatékony védelmet nyújt a por és a pollen ellen.

Cím: 1027 Budapest, Fő u. 68. II. em. 243.
Telefon: (06 1) 225 3040, (06 1) 212 8805
Fax: (06 1) 201 9760
E-mail: mikrolab@mail.datanet.hu

[Váltás teljes nézetre] >

MSD Magyarország Kft.

Az MSD Magyarország Kft. az amerikai Merck & Co., Inc. leányvállalata, melynek székhelye a New Jersey állambeli Whitehouse Stationben található. A Merck & Co., Inc., az egyik vezető kutatásorientált gyógyszervállalat, mely számos innovatív gyógyszert fedez fel, fejleszt ki, gyárt és forgalmaz az emberek egészségének javítása érdekében.
Az MSD célja, hogy korunk legaggasztóbb orvosi problémáira keressen gyógyírt. Azokra a területekre fókuszálunk, melyekkel a betegek és az orvosok egyaránt a legkevésbé elégedettek, amelyek rengeteg költséggel vagy súlyos betegségterhekkel járnak, és ahol érdemben hozzájárulhatunk a betegek ellátásának fejlesztéséhez világszerte.


Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 50.
Telefon: (06 1) 888 5300
Fax: (06 1) 888 5388
Honlap: www.msd.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Novartis Hungária Kft.

A Novartis a világ egyik vezető gyógyszervállalata az innovatív gyógyszerek kutatásában és fejlesztésében. A szív- és érrendszeri, az idegrendszeri, a légzőszervi, a dermatológiai és a mozgásszervi betegségekre kifejlesztett terápiák mellett az onkológia és a transzplantáció területén is vezető gyógyszereket kínál.
A Novartis Hungária tevékenyen részt kíván vállalni abban, hogy a javuló egészségügyi ellátással és az egészségesebb lakosság által növekedjen Magyarország versenyképessége. Egyrészt a különféle betegségekre hatásos és megbízható gyógyszereket kínál, amelyek megoldást nyújtanak a betegségek gyógyítására, a szenvedés csökkentésére és az életminőség javítására. Másrészt a magyar egészségügy hosszú távú partnereként támogatja a magyar lakosságot leginkább érintő betegségek felvilágosító kampányait, megelőző- és szűrőprogramjait.

Cím: Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Telefon: (06 1) 457 6500
Fax: (06 1) 457 6600
Honlap: www.novartis.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Novo Nordisk Hungária Kft.

A Novo Nordisk dán székhelyű gyógyszergyártó vállalat, 80 éve élen jár a cukorbetegség kezelésében. A világon a legszélesebb választékkal rendelkezik a diabétesz kezelésében alkallmazott termékek piacán, mint például inzulilnok, tabletták és inzulinadagoló eszközök.

Cím: 1025 Budapest, Felsőzöldmáli út 35.
Ingyenesen hívható zöldszám: (06 80) 200 970 (9–12 óra között)
Telefon: (06 1) 325 9161
Fax: (06 1) 325 9169
Honlap: www.novonordisk.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Nutricia (Numil Magyarország Kft.)

"Fókuszban a táplálás"

A Nutricia 1901-ben alapított, nagy tapasztalatú, csecsemő és klinikai tápszerek kifejlesztésére és gyártására specializálódott vállalat. A Nutricia a táplálás szakértője, Európában és Magyar-országon is piacvezető a táplálásban és a betegséghez kapcsolódó alultápláltság kezelésében. Speciálisan kifejlesztett klinikai tápszereivel hozzájárul a tumorterápia sikeréhez, a daganatos beteg állapotának javulásához és jobb életminőségéhez.
Ha táplálkozási vagy életmódbeli tanácsokra van szüksége, forduljon bizalommal szakértő dietetikusunkhoz a helyi tarifás KÉK SZÁMON: (06 40) 223 223.
Ha átmenetileg vagy tartósan nem tud hagyományos módon táplálkozni és szondára, vagy PEG-re van szüksége, hívja ingyenes otthonápoló szolgálatunkat: (06 40) 393 393.

Cím: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84.
Információ: (06 40) 223 223
Honlap: www.nutricia.hu

 

[Váltás teljes nézetre] >

OKKE - Oxigénnel Kezeltek Közhasznú Egyesület

OKKE - Oxigénnel Kezeltek Közhasznú Egyesület  (COPD-s Tüdőbetegek Egyesülete)

Elnök: Nemes Mária
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 51., 3/5.
Telefon: (06 20) 219 3521
Email: okke@chello.hu, copd@chello.hu
Honlap: www.okke.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Országos Onkológiai Intézet

A genetikai vizsgálatokról

A molekuláris rákgenetikai kutatások elmúlt évtizedben elért eredményei egyértelművé tették, hogy a rák kialakulásának hátterében a sejt génállományában bekövetkező olyan változások állnak, amelyek a sejt életfunkcióit megváltoztatják. A betegség kialakulásának kockázatát az egyéni rák iránti fogékonyság (életkor, gének, meglévő betegség stb.) és a környezeti rákkeltő tényezők együttesen határozzák meg. A daganatok túlnyomó többsége (100 esetből 95-99) nem örökletes, hanem szerzett megbetegedés. 25 rákszindróma ismeretes, amelyet elsősorban a gének öröklött meghibásodása okoz, ezek közül 8 gén meghibásodása függhet össze örökletes nőgyógyászati daganatok kialakulásával. Az örökletes emlő- és petefészekrákok többségének (>80 %) kialakulásáért a BRCA1 és a BRCA2 nevű két gén mutációi felelősek. Magyarországon az összes női emlőrákok 3,5 %-a, a petefészekrákok 11 %-a a BRCA mutáció következménye. A génvizsgálatok csakis szigorú feltételek mellett, megbízható, széles körű szakmai ismeretek birtkoában végezhetők, ám ezek a BRCA tesztek kapcsán ma még csak korlátozottan teljesíthetők. Így a teszt nem ajánlható fel minden emlő- és petefészekrákos betegnek, csupán az alapos mérlegelést követően kiválasztott személyeknek. Rákgenetikai teszt csakis a teljes körű genetikai tanácsadási, felvilágosítási és gondozási folyamat részeként végezhető. Orvosi döntést kizárólag több szakmát képviselő szakemberekből álló kezelőcsapat hozhat, amelynek tagjai onkológus, onkológus-nőgyógyász, rákgenetikus, molekuláris biológus. Az ehhez szükséges, korrekt szakmai és etikai feltételrendszer hazánkban jelenleg egyedül az Országos Onkológiai Intézetben biztosított.

A BRCA vizsgálatra orvosi beutalóval javasolhatók a következő személyek:

- az emlőrákos beteg 35 évnél fiatalabb
- a beteg elsőfokú rokona betegedett meg emlőrákban (átlagéletkoruk < 50 év), vagy
   petefészekrákban (bármely életkor)
- a beteg három közeli rokona (két generációban) betegedett meg emlőrákban vagy
   petefészekrákban
- egy férfi emlőrák a  családban (bármely életkorban)
- a családban már kimutattak öröklődő mutációt

Prof. Dr. Oláh Edit

Cím: 1122 Budapest, Ráth György utca 7-9.
Postacím: 1525 Budapest, Pf. 21.
Telefon: (06 1) 224 8600
Fax: (06 1) 224 8620

[Váltás teljes nézetre] >

Patika Egészségpénztár

Patika Egészségpénztár 1999. novemberében alakult. Jelenleg a patikakártyát több ezer kártyafelhasználó (akik mögött 1570 munkáltató áll) veszi igénybe 3036 szolgáltatónál a legnagyobb megelégedésére. A patikakártya lényege abban áll, hogy amire eddig is költöttünk a család egészsége érdekében, a patikakártyán keresztül kedvezőbb feltételekkel valósul meg: mind a munkáltatói, mind az egyéni befizetésekre adókedvezmény vehető igénybe, a kártyával történő fizetéskor tagjainkat megilleti a 3-50% közötti vásárlói klub kedvezménye, valamint a kártyáról fel nem használt pénz kamatozik.

Patika Egészségpénztár, Új pillér
Telefon:
(06 1) 210 9770
Fax: (06 1) 210 9778
E-mail: iroda@patikapenztar.hu, iroda@ujpiller.hu
Honlap: www.patikapenztar.hu, www.ujpiller.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Pfizer Hungary Kft.

Minőség, hatékonyság, világszínvonal. Ezen tulajdonságok jellemzik legjobban a Pfizer gyógyszergyár készítményeit. A központi idegrendszer betegségeire kifejlesztett gyógyszereink betegek tízezreinek adják vissza a reményt, hogy jobb, teljesebb és aktívabb életet élhessenek. Pfizer: az Ön társa a gyógyulásban!

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 53. MOM park "F" épület
Telefon: (06 1) 488 3700
Fax: (06 1) 488 3777
Honlap: www.pfizer.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Pharma Nord

A Pharma Nord dán gyógyszer- és étrendkiegészítő gyártó vállalat. A magyar piacon 1999-óta van jelen. Termékei a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő eljárással készülnek, és lettek sikeresek a világ több, mint 40 országában. A vállalat az egészséges életmód és táplálkozás elkötelezett híve.

Cím: 1139 Budapest, Váci út 95.
Telefon: (06 1) 236 0565
Fax: (06 1) 236 0564
Honlap: www.pharmanord.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Pliva Hungaria Kft.

A Pliva d.d. zágrábi székhelyű, részben magyar szakemberek által alapított, több mint 80 éves múlttal rendelkező gyógyszergyár. A cég hazánkban leginkább egyik saját fejlesztésű antibiotikumáról, valamint szív- és érrendszeri, onkológiai gyógyszereiről és egy allergiaellenes készítményéről ismert.

Cím: 1036 Budapest, Galagonya u. 5.
Telefon: (06 1) 430 3201
Fax: (06 1) 250 2460
E-mail: info@pliva.hu
Honlap: http://www.pliva.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Profi-Komfort Kft.

A Profi-Komfort Kft. fő tevékenysége kórháztakarítás, de irodaházak takarításával, illetve üzemvitellel is foglalkozik. Szolgáltatási területének nagysága több, mint 500 ezer négyzetméter. A cég alkalmazotti létszáma meghaladja az 1200 főt.
A Profi-Komfort Kft. az ISO 9001:2001 minőségbiztosítási, valamint a 14001:2005 környezetirányítási szabvány előírásainak megfelelően dolgozik.

Székhely: 1142 Budapest, Dorozsmai u. 71.
Postacím: 1450 Budapest, 9. Pf. 20.
Telefon/fax: (06 1) 215 4567, (06 1) 218 2751
E-mail: profikomfort@t-online.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Replant-Cardo Kft. (Convatec)

A Replant-Cardo Kft. többek között a ConvaTec (A Bristol-Myers Squibb Co.) által gyártott gyógyászati segédeszközök magyarországi nagy- és kiskereskedelmével foglalkozik.
Ezek a következők:

- sztómaterápiás eszközök
- nedves sebkezelő kötszerek

A korszerű sztómaterápiás eszközök lehetővé teszik mindenfajta sztóma (koloileo-, urosztóma) ellátását, melyeket a társadalombiztosítás 100 %-ban támogat.

Cégünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

- Tanácsadás kérhető levélben és telefonon a sztómaterápiás eszközök és kötszerek használatá-
   ról. Ingyenesen hívható zöld számunk: 06-80-201-201 (titkos kód: 1212).
- személyes tanácsadás irodánkban és üzleteinkben termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kap-
   csolatban
- szakképzett sztómaterápiás nővéreink kérésre, az operáció után otthonukban meglátogatják a
  sztómaviselőket, ingyenes szakmai tanácsokat adnak az eszköz használatával és az életvitellel
  kapcsolatban
- kívánságra termékminta küldése és ingyenes csomagküldés a vényüket elküldő sztómaviselőknek
- prospektusaink eljuttatása sztómaviselőknek, orvosoknak és nővéreknek, akik részletes tájékoz-
  tatást kapnak termékeink (sztómaterápiás eszközök, kötszerek) használatáról és a TB támoga-
  tás mértékéről
- ConvaTec Hírmondó (4 havonta megjelenő) újságunk ingyenes megküldése minden ConvaTec
  termékhasználónak, nővérnek és orvosnak, valamint az ILCO Kluboknak
- termékbemutatók tartása az ILCO Klub összejöveteleken
- termékhűség bónusz küldése a ConvaTec sztómaterápiás eszközöket folyamatosan
  használóknak
- Medica Humana gyógyásztati segédeszköz üzleteink színvonalas kiszolgálást biztosítanak régi és
  új vásárlóinknak.
- internetes oldalunkon (http://www.replant.hu)  információ nyújtása cégünk tevékenységéről, a
  szakma friss híreiről, valamint régi és új termékeinkről.

Replant Cardo Kft.

Cím:
1119 Budapest, Nándorfejérvári út 35.
Telefon: (06 1) 374 9080
Fax: (06 1) 269 3274
E-mail: info@replant.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Rhinolight Kft.

A Rhinolight Kft. az allergiás rhinitis (szénanátha) orvosi fényterápiás kezelésére szolgáló műszer gyártója. A Rhinolight fényterápiás készülék az egész világon szabadalommal védett. Kizárólagos forgalmazója a Rhinolight Kft.

Cím: 6721 Szeged, Juhász Gyula u. 18/B.
Telefon: (06 62) 443 571
E-mail: info@rhinolight.hu
Honlap: http://www.rhinolight.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Richter Gedeon Nyrt.

Az 1901-ben alapított Richter Gedeon Rt. a hazai gyógyszergyártás meghatározó képviselője. A Társaság termékpalettája mintegy százféle készítményt tartalmaz, melyek szinte valamennyi terápiás területen kínálnak hatékony és korszerű gyógymódot. Kiemelt figyelmet fordít a szív- és érrendszeri, a központi idegrendszerre és az emésztőrendszerre ható készítmények, valamint az orális fogamzásgátlók fejlesztésére és gyártására. Az originális kutatás mellett generikus készítményfejlesztéssel, ill. kémiai eljárásfejlesztéssel foglalkozik; kiemelkedő innovációs tevékenysége elismeréseként a Társaság számos alkalommal nyert innovációs díjat.

A Richter Gedeon Rt. Nőgyógyászati részlege az iskolai oktatócsomaghoz a leányok részére mensesnaptárokat juttatott el, illetve a tanárok részére az abortuszról szóló oktatófilmet mellékelt, ezzel járulva hozzá az iskolai szexuális oktatáshoz.

Cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Telefon: (06 1) 431 4000
Honlap:http://www.richter.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Roche (Magyarország) Kft.

A Roche, bázeli (Svájc) központjával a világ egyik vezető kutatásorientált gyógyszer- és diagnosztikumgyártó vállalatcsoportja. Mint a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, innovatív gyógyszerekkel és szolgáltatásokkal segíti a betegségek korai felismerését, megelőzését, diagnosztizálását és gyógyítását, ezzel minden fronton támogatva a betegek gyógyulását és jobb életminőségét. A Roche a világon az első a diagnosztikában és az onkológiai, transzplantációs gyógyszerek terén és piacvezető a vírus-ellenes terápiában, de sok más kezelési területen – autoimmun betegségek, gyulladásos, metabolikus és központi idegrendszeri kórképek – is aktív szerepet játszik. A világon 75 000 alkalmazottja van, a vállalatcsoport része a Genentech Észak-Amerikában és a Chugai Japánban.

Cím: 2040 Budaörs, Edison u. 1.
Telefon: (06 23) 446 800
Fax: (06 23) 446 860
E-mail: info@roche.hu
Honlap: www.roche.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Salesianer Miettex Magyarországi Kft.


● Bérmosási szolgáltatás:
  -egészségügyi intézmények,
  -szállodavállalatok részére.

● Bértextília szolgáltatás:
  -egészségügyi intézmények,
  -szállodák és éttermek,
  -iparvállalatok, autószervizek részére.

● Steril műtéti textíliák biztosítása bérleti rendszerben.

● Mosdóhigiénia berendezések és töltőanyagaik forgalmazása.

● Szennyfogószőnyegek bérleti rendszere.

● Pamut kéztörlőadagolók bérleti rendszere.

● Illatadagolók bérleti rendszere.

Cím: 1119 Budapest, Nándorfejérvári út 42-44.
Telefon: (06 1) 463 7100
Fax: (06 1) 463 7101
E-mail: office@salesianer.hu
Honlap: www.salesianer.hu

[Váltás teljes nézetre] >

sanofi-aventis Zrt.

A sanofi-aventis csoport készítményeivel világszerte vezető pozíciót foglal el számos terápiás területen és felelősséget érez a hazai lakosság egészségi állapotának javításáért, mert értékrendünk szerint: „Az egészség a legfontosabb!”

Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Telefon: (06 1) 505 0050
Fax: (06 1) 505 0060
Honlap: http://www.sanofi-aventis.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Schering-Plough Central East AG Mo.-i Kereskedelmi Képviselet

A Schering-Plough kutatásorientált gyógyszergyár, amely készítményeivel világszerte számos terápiás területen vezető pozíciót foglal el. Kiemelt figyelmet fordít a vírusos májgyulladás kezelésére, célja, hogy a hazai lakosság egészségi állapota folyamatosan javuljon, valamint a betegségben szenvedők az elérhető legjobb terápiában részesüljenek.

Schering-Plough: megszolgálni a bizalmat mindennap!

Cím: MOM Park, "B" lépcsőház, 3.emelet, 1123 Budapest, Alkotás u. 53.
Telefon: (06 1) 457 8500
Fax: (06 1) 457 8510

[Váltás teljes nézetre] >

Siemens Rt. Orvostechnika ágazat

A Siemens Rt. Orvostechnika ágazata immár évtizedek óta őrzi vezető szerepét  a magyarországi sugárterápiai piacon. Tartósan 70% fölötti piaci részesedésünk innovatív műszaki berendezéseink kiemelkedően magas technikai színvonalának, a készülékek vásárlásához és működtetéséhez kapcsolódó és a felhasználók speciális igényeihez igazodó fizetési és szerviz-konstrukcióknak, valamint az ágazatunkban dolgozó szakemberek kitartó, magas szintű munkájának köszönhető.
Magyarország sugárterápiás fejlesztési programjának végéhez közeledve büszkén mondhatjuk, hogy a Siemens segítségével létrehozott új centrumok kiemelkedően teljesítenek mind technikai, mind orvos-szakmai szempontból. Külön kiemeljük a kaposvári onkoradiológiai centrumot, mely bebizonyította, hogy a Siemens-szel közösen kidolgozott és működtetett technikai, szerviz- és pénzügyi konstrukció hosszú távon is biztos alapot ad a betegek magas színvonalú sugárkezeléséhez. 
Ezek a rendszerek technikailag a Mevetron Primus lineáris gyorsítókra épülnek, amelyek sok éves gyártási tapasztalatot és a legújabb fejlesztési eredményeket ötvözik. A készülékek moduláris felépítésüknél fogva alkalmassá tehetők az új kezelési technikák megvalósítására, ugyanakkor lehetőséget adnak ésszerű, gazdaságos kompromisszumok megkötésére is. A fejlesztési program keretében igyekeztünk minden centrumban a legmodernebb kezelési technikák megvalósítására (pl. virtuális ék, MLC - multileaf collimator, portal imaging), megőrizve a könnyű és gazdaságos továbblépés lehetőségét a jövő besugárzási technikái felé (IMRT, IMRS, microleaf).
A jelenlegi fejlesztési program befejezése azonban korántsem jelenti azt, hogy a magyar sugárterápiás géppark ügye megoldottnak tekinthető. A legkorábban installált lineáris gyorsítók és szimulátorok életkora ma már meghaladja a 10 évet. A Siemens, számos új megoldást is kínálva, felkészült ezeknek a készülékeknek a cseréjére. Ilyen új megoldás például a meglévő hagyományos terápiás szimulátorok cseréje új CT szimulátorokra, amelyek a piacon már sikeresnek bizonyult Siemens Somatom Emotion CT családra épülnek. Természetesen továbbra is jelen vagyunk a Simview NT hagyományos terápiás szimulátorunkkal, mely számos új funkciójával (IDI, Windows operációs rendszer) méltó utódja a Mevasim szimulátor - családnak. Fontos célunknak tekintjük továbbá, hogy Magyarországon minél előbb installálhassuk az első IMRT opcióval felszerelt gyorsítót és a hozzá tartozó infrastruktúrát (tervezőrendszer, dozimetria), mellyel a magyar betegek számára is elérhetővé tesszük ezt  modern, a betegek túlélési esélyét növelő eljárást.
Hosszú távú célunk a piaci vezető szerep megőrzése, és ezzel a daganatos betegségek ellen vívott harc sikeréhez való hozzájárulás. Ebben a harcban nagy segítségünkre lesznek egyrészt meglévő nyitott rendszereink, mint például a LANTIS és a PRIMVIEW, melyek az informatikai hátteret adják meglévő és jövőbeni rendszereinkhez is. Másrészt támaszkodhatunk a Siemens jövőbe mutató, átfogó fejlesztéseinek eredményeire is. Ilyenek elsősorban a hardver és szoftver (SYNGO) szempontból is megújult új gyorsítócsalád, az ONCOR, és az új - az onkológiai munkafolyamatok szemszögéből megtervezett és integrált - munkaállomás-család, a COHERENCE, melynek tagjai: Therapist, Oncologist, Phsicist, Dosimetrist, RT archive stb. Mindezek reményeink szerint szilárd, biztos alapként fogják szolgálni az onkológiai centrumok munkáját.

Siemens Rt. Orvostechnika ágazat
Cím: 1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Telefon: (06 1) 471 1000
Fax: (06 1) 471 1002        
E-mail: info.hu@siemens.com
Honlap: www.siemens.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Spiromed Gyógyszernagykereskedelmi Kft.

Az allergia kivizsgálásához szükséges legkorszerűbb laboratóriumi teszteket (specifikus IgE), és diagnosztikai készítményeket (prick, intracutan, provokáció), valamint az immunterápiás készítmények teljes skáláját forgalmazza.
Antiallergén ágyneműket, fényvédő készítményeket, atka- és allergénmentesítő szereket és mosószert ajánl közvetlenül a betegek részére.

Cím: 1118 Budapest, Kaptárkő u. 2.
Telefon: (06 1) 246 0798, (06 1) 246 4384
Fax: (06 1) 246 3613
E-mail: spiromed@t-online.hu
Honlap: www.spiromed.hu

[Váltás teljes nézetre] >

Teamprevent

Arbeitsmedizin
Sicherheitstechnik
Organisationsberatung
Psychologie/Soziales
Hygiene

TeamPrevent unterstützt Arbeitgeber bei der Einhaltung der gesetzlichen Anforderungen im Gesundheitsschutz und fördert Gesundheit und Leistungsfähigkeit der Arbeitnehmer mit innovativen Leistungen.

Ein Unternehmen der B▪A▪D -  Gruppe

Adresse: Biberstraße 5/5, A-1010 Wien
Telefon: (43 1) 409 5264
Fax: (43 1) 409 52 6433
E-Mail: office@teamprevent.net
Web: http://www.teamprevent.at/

[Váltás teljes nézetre] >

TEVA Magyarország zRt.

A TEVA a világ vezető generikus gyógyszergyártója és forgalmazója. 1993 óta van jelen Magyarországon. 1995-ben megvásárolta a debreceni Biogal Gyógyszergyárat, majd 1998-ban a Human és Humanpharma Gyógyszergyárakat, ahol a gyógyszergyártás jelenleg is zajlik. A TEVA Magyarország széles termékpalettájából kiemelkedően fontosak a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségek, valamint a csontritkulás és a sclerosis multiplex kezelésére szolgáló gyógyszerek.

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Telefon: (06 1) 288 6400
Fax: (06 1) 288 6410
Honlap: http://www.teva.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Thera-Team Kft.

Az Ereszd el az egeret című DVD-n bemutatott eszközök (fiziolabda, gumiszalag, dinamikus ülőpárna) megvásárolhatók:

Thera-Team Kft. 1255 Budapest, Pf. 83.

[Váltás teljes nézetre] >

Top Trade Kft.

A Top Trade Export-Import Kft. erős közületi igénybevételre gyártott melegburkolatokat importál. Az egészségügyben sikerrel alkalmazzák lemosható, fertőtleníthető Vescom tapétáinkat, mikroorganizmusok és MRSA ellen védett Altro biztonsági padlóinkat és antiallergén Flotex textil padlóburkolatainkat.

Cím: 1149 Budapest, Angol u. 77.
Telefon:
(06 1) 221 8926, (06 1) 383 2131
Fax: (06 1) 383 2935
E-mail: top.trade@mail.datanet.hu
Honlap: http://www.toptrade.hu/

[Váltás teljes nézetre] >

Torrex Chiesi Kft.

A Chiesi S.p.A. Olaszország vezető innovatív gyógyszervállalata, mely több mint 70 éves múltra tekint vissza. Kutatásainkban kiemelt szerepet kap az inhalációs eszközök fejlesztése, mellyel asztmás és COPD-s betegeinket kívánjuk a leghatékonyabb terápiában részesíteni. Kiemelkedő eredményeinkért 2006-ban innovációs nagydíjat kaptunk a légúti betegségek területén. Tünetmentességet és jobbulást kívánunk!

Cím: 1052 Budapest, Kristóf tér 4.
Telefon: (06 1) 429 1060
Fax: (06 1) 429 1064
E-mail: office@torrex-chiesi.hu

[Váltás teljes nézetre] >

UCB Magyarország Kft.

Allergiás betegek számára forgalmaz nem álmosító antiallergikumot. Ez az egyetlen készítmény Magyarországon, amely 1 éves kortól adható és atópiás dermatitiszben is engedélyezett.

Cím: 1021  Budapest, Hűvösvölgyi út 54.
Telefon: (06 1) 391 0060
Fax: (06 1) 275 2998

[Váltás teljes nézetre] >

Wörwag Pharma Kft.

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54.
Telefon: (06 1) 345 7350
Fax: (06 1) 345 7353
E-mail: worwag@mail.datanet.hu
Honlap: www.worwagpharma.hu

[Váltás teljes nézetre] >

SpringMed Kiadó Kft. | 1011 Budapest Iskola u. 6. | Tel: 279 0527 / 06-20 511-6269 | E-mail: info[kukac]springmed.hu
SpringMed Könyvsarok  | 1117 Budapest Fehérvári út 12. (Rendelőintézet) | Tel.: 279 2100/2232 mellék

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: